Bijuterii din Fimo

In primul rand vreau sa va explic ce este acela FIMO.

Totul a inceput in anul 1939.
Binecunoscuta producatoare de papusi Kaethe Kruse in cautarea ei pentru un nou material de utilizat pentru capetele de papusi incepe experimentarea cu o substanta noua.
Ca material se dovedeste a fi inadecvat pentru productia de serie, astfel ca fiica ei Sophie se apuca si ea sa experimenteze amestecand culorile si framantand intr-o intreaga varietate de forme si culori.
Ea foloseste materialul pentru a crea vaze, mozaicuri, imagini, miniaturi, cifre si jucarii.
Sophie Rehbinder-Kruse rezuma filozofia ei, dupa cum urmeaza: ''Mintea omului instinctiv vrea sa modeleze lucruri, este modul lui de a impartasi si conserva ceva drag lui." Ca urmare, ea trece la dezvoltarea primului ei kit de modelare în 1954. Creeaza FIMOIK nume de brand, folosind primele doua litere din porecla ei "Fifi", Mo "de la modelare lut si scrierea finala a cuvantului "mozaic", una dintre tehnicile sale favorite.
În 1964, Eberhard Faber dobândeste toate drepturile.
În 1966, echipat cu un nou concept, reteta de sondare îmbunatatita si un nume mai potrivit, FIMO este lansat cu succes pe piata într-o gama de 15 culori, doua dimensiuni diferite de bloc si varietate de seturi de cadouri. Un manual FIMO cu sugestii si instructiuni si un numar de brosuri diferite inspira utilizatorii pentru a încerca mâna lor la o gama întreaga de noi idei creative. De-a lungul anilor, noi culori, inclusiv unele cu sclipici speciale, piatra si efectele transparente se adauga la aceasta. În prezent, gama cuprinde 72 culori diferite si este rotunjita de o gama larga de accesorii de lichide, cum ar fi "FIMO liquid", lacuri, pulberi metalice, matrite si baze de bijuterii din metal.
Începând din 2010, FIMO este comercializat sub marca STAEDTLER.
Motto-ul "STAEDTLER - inspiratia ta!" asigura conditii ideale pentru o continuare a povestii de succes FIMO.


Pe scurt se aseamana cu o plastelina din care poti creea diverse modele si forme si care prin ardere intr-un cuptor normal de bucatarie devine rigid.

Iata un blog din care poti sa te inspiri:
http://eri-k.bijoux.blogspot.com/

Poti sa iti comanzi materia prima si ustensilele necesare de pe http://www.simoshop.ro/

Si daca vrei sa vezi video efectiv cum se creeaza aceste bijuterii :
http://www.youtube.com/watch?v=-mLsMhO7Oyk

Pretul cu care se vand in medie aceste bijuterii pe piata in prezent este cam de 3-4 ori mai mare decat materia prima investita.Bineinteles aici nu putem munca.Aceasta o cuantifici tu singur.

Nu crede ca esti singur pe aceasta piata a bijuteriilor din Fimo . Dar daca ai talent si faci bijuterii deosebite o sa ai succes. Incepe prin a le prezenta cunostintelor, fa-ti un blog sau pozeaza-le si posteaza-le pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu